Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. İlyas ÜN TRT Radyoya Konuk Oldu

Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İlyas ÜN, TRT Trabzon Radyosu’nun konuğu oldu.  İlyas ÜN, TRT Trabzon Radyosu “Köşe Bucak Karadeniz” Canlı Kuşak Programına canlı telefon bağlantısı gerçekleştirdi. Yavuz ÜÇÜNCÜ’nün yapımcılığı ve Seza TURGUT’un sunumuyla 23 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 12.30’da gerçekleşen canlı telefon bağlantısında; Dünyada ve ülkemizde nüfus hareketliliğinde oluşan değişimler, ülkemizdeki geleneksel aile yapısının çekirdek aile yapısına dönüşmesi ve Yaşlı Bakım Teknikerliği gibi önemli konular konuşuldu. Programa telefonla bağlanan İlyas ÜN; yaşlı nüfusunun artması ile uzun yaşamın getirdiği yalnızlık, yoksulluk, engellilik, kronik hastalıklar, bakım ve destek gereksinimini ortaya çıkardığına ve neticesinde “Yaşlı Bakımı” kavramının giderek önem kazandığına dikkat çekti. Son yıllarda Yaşlı Bakım Programının giderek önem kazandığını ve bu programdan mezun olan öğrencilerin, yaşlı bakım hizmet açığının kapatılmasında önemli bir etken olacağını ifade etti. Tonya Meslek Yüksekokuluna ve yapılan etkinliklere de değinen Müdür ÜN; “Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu olarak, yapmış olduğumuz akademik ve sosyal etkinliklerle, öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlıyoruz. Geçen hafta İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerimize yönelik “Hastane Öncesi Acil Günleri” etkinliği yaptık. 1 Aralık Dünya AIDS günü kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak Akçaabat Merkez kampüste bilgilendirme standı açtık, Tonya Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte yüksekokulumuzda öğrencilere yönelik konferans düzenledik. Diğer taraftan 14 Kasım Dünya Diyabet günü kapsamında Tonya’da halka açık alanda yüksekokul öğrencilerimiz ile birlikte “Diyabet Etkinliği” yaptık. Yaşlılar haftası etkinlikleri yapıyoruz. Yaşlı Bakım programı öğrencilerimize yönelik olan bu etkinliğimizde, her yıl yüksekokulumuzda yaşlılarımızı misafir ediyor ve onlara unutamayacakları bir gün yaşatıyoruz. Çok memnun kalıyorlar. Yarın da “Bağımlılık ile Mücadele” kapsamında Tonya İlçe Emniyet Amirliği ile ortaklaşa bir program düzenliyoruz. Programda, yüksekokul öğrencilerimize yönelik konferans verilecek.” dedi.

Yüksekokulun alt yapı noktasında eksikliklerinin giderildiğini ifade eden Müdür ÜN; “Sağlık bilimleri tabanlı programların yer aldığı yüksekokulumuzun, laboratuvar ve alt yapı noktasındaki tüm eksiklikleri giderilmiştir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da yanımızda olan ve destek veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU Hocamıza teşekkür ediyor, buradan şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Programın sonunda üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere seslenen Müdür ÜN; “Yeşilin tüm tonlarını barındıran doğal yapısı, serin yaylaları, tertemiz havası, şenlikleri, sıcak ve misafirperver insanı ile adından sıkça söz ettiren güzel ilçemiz Tonya’ya ülkemizin dört bir yanından öğrencilerimizi bekliyoruz. Trabzon Üniversitesi öğrencisi olmak, bir ayrıcalıktır” dedi.