ÖĞRENCİLERİMİZ DOKKAF’A KATILDI

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde, Trabzon Üniversitesi ve Karadeniz Bölgesindeki dokuz üniversitenin iş birliğiyle düzenlenen 2. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF) açılış töreni, Karadeniz Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda gerçekleşen DOKKAF açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun yanı sıra; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve paydaş olan üniversite rektörleri, şehrin mülki ve idari yöneticileri ile kamu kurumu yöneticileri, özel sektör temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışı gerçekleşen DOKKAF fuarına Tonya’dan Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Galip Usta ve yüksekokul öğrencileri katıldı.
Bölgemizin en büyük kariyer etkinliği olma özelliğine sahip olan 2. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı açılış töreni, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış ve selamlama konuşmaları ile devam eden tören, protokol erkanının açılış kurdelesini kesmesi ve ardından fuaye alanında kurulan stantları gezerek firma yetkilileri ve öğrenciler ile görüş alışverişinde bulunmasıyla sona erdi.
Şehrimiz ve bölgemizdeki üniversiteli ve mezun gençleri, ülkemizin önde gelen firma ve kurumlarının insan kaynakları ve işe alım uzmanları ile bir araya getirerek istihdam ve staj olanakları konularında birebir görüşme imkânı sağlamak amacıyla düzenlenen fuar iki gün sürdü.
200’den fazla firma ve kurumun katılımcı olduğu fuarda sunumlar, seminerler, söyleşiler, eğitim programları, atölye çalışmaları ile kariyer ve iş dünyasına yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı.