Tonya Meslek Yüksekokulu

Yüksekokulumuz Tam Kadro Sahada

Yüksekokulumuzda yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklar tamamlandı.

Son yıllarda gösterdiği atılımlar, yaptığı akademik ve sosyal faaliyetler ve son olarak da 2 yeni programa öğrenci alımı ile birlikte öğrenci alımı yaptığı program sayısını 6’ya yükselerek adından sıkça söz ettiren Yüksekokulumuz, üniversite tercihi yapacak öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Üniversiteye gidecek öğrenciler için YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, ikinci adım olan tercih dönemi başladı. 27 Temmuz 2023 Perşembe günü itibari ile başlayan tercih işlemleri, 8 Ağustos 2023 Salı günü sona erecek. Tercih işlemlerini gerçekleştirirken ince eleyip sık dokuyan öğrenciler için Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, önemli bir tercih noktası olmaktadır.

Tercih sürecinde yüksekokul tanıtım faaliyetlerine ağırlık veren Tonya MYO, tam kadro sahaya çıktı. Yüksekokul akademisyenlerinden oluşan 17 kişilik ekip Ortahisar, Akçaabat, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Maçka, Yomra, Arsin ilçelerinde bulunan liselere ziyaret düzenleyerek Tonya MYO’yu tanıttılar ve imkanlarını anlattılar. Ziyaret edilen liselerde okul müdürleri ve rehber öğretmenleri ile görüşmeler gerçekleştiren akademisyenler, tercih sürecinde Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu’nun YKS tercihinde bulunacak öğrencilerimiz için tercih ve fırsat noktası olduğunu ifade ettiler.

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas ÜN; “Uzun ve yorucu geçen üniversite sınavına hazırlık süreci sonunda, öğrencilerimizin geleceklerine yönelik alacakları en önemli kararlardan birisi olan üniversite tercihleri ve bu tercih dönemi oldukça önemlidir. Bu bağlamda Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, öğrencilerimiz için önemli bir tercih ve fırsat noktası olmaktadır. Tonya Meslek Yüksekokulu ailesi olarak bizler tercih döneminde yüksekokul tanıtım faaliyetlerine başladık. Önceki yıllarda yaptığımız okul ziyaretlerinin devamı niteliğindedir. Önceki yıllarda ziyaret edemediğimiz ilçeleri tercih ettik. Tonya MYO Yönetimi olarak İlçe Mili Eğitim Müdürlerini ziyaret ettik, Üniversitemizden, Yüksekokulumuzdan ve fizik, sosyal imkanlarımızdan bahsederek tercih döneminde destek beklediğimizi ifade ettik. Akademisyenlerimiz de az önce ifade ettiğim ilçelerimizde bulunan liseleri ziyaret ederek Yüksekokulumuzu tanıttılar. Tanıtım programımızda emeği geçen tüm hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Yüksekokula da değinen Müdür Ün; YÖK tarafından öğrenci alımına onay verilen program sayımız toplam 6’ya ulaştı ve bu programlarımız; “İlk ve Acil Yardım Programı”, “Fizyoterapi Programı”, “Yaşlı Bakımı Programı”, “Evde Hasta Bakımı Programı, “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı” ve “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı”dır. Programlarımızda görev yapan alanında uzman deneyimli akademik kadromuz, yeterli fiziki donanımımız ve tüm bunların yanında, sunduğumuz uygulamalı eğitimlerimiz, mesleki gelişim aktivitelerimiz, akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizle birlikte öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz.

Yüksekokulun fiziki yapısıyla alakalı açıklamalarda bulunan Müdür Ün; Yüksekokulumuzda 6 adet tam donanımlı sınıf, 1 adet uygulama laboratuvarı, 1 adet fizyoterapi ve iş ve uğraşı laboratuvarı, 100 kişilik konferans salonu ve 1 adet kantin ve yemekhane mevcuttur. Ayrıca yüksekokulumuzda eğitim amaçlı kullanılmak üzere donanımlı 1 adet donanımlı simülasyon eğitim aracı bulunmaktadır” dedi.

Öğrencilerin barınma konusuna da değinen Müdür Ün, “Tonya ilçe merkezinde Kredi Yurtlar Kurumu'na ait KYK Kız Öğrenci Yurdu ve KYK Erkek Öğrenci Yurdu ile öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz.” dedi.

Son olarak da üniversite tercihi yapacak olan adaylara seslenen Müdür Ün; “Sevgili aday öğrencilerimiz, uzun ve yorucu geçen üniversite sınavına hazırlık süreci sonunda, geleceğinizi belirlemeye yönelik en önemli kararı vereceğiniz tercih döneminde sizleri sağlık bilimleri tabanlı programların yer aldığı, deneyimli akademik kadrosu, donanımlı fiziki altyapısı ve sosyal imkanlarıyla Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu’nun ayrıcalığını yaşamaya davet ediyoruz” dedi.

Menüyü Kapat