Tonya Meslek Yüksekokulu

Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele ve KADES Uygulaması Tanıtımı

Yüksekokulumuz ve Tonya İlçe Emniyet Amirliği iş birliğinde öğrencilerimize yönelik "Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele ve KADES Uygulaması Tanıtımı" Konferansını gerçekleştirdik.

 

Tonya Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Tonya Kaymakamı Adem ESER, İlçe Jandarma Komutanı Musab MUTLU, İlçe Emniyet Amiri Osman Ersen YILMAZ, Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. İlyas ÜN, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Asayiş Şube Müdürlüğü’nden Polis Memuru Dilber TURAN ASLAN ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Polis Memuru Gözde BAYRAM konuşmalarında, kadına yönelik şiddet ile mücadele, KADES uygulaması tanıtımı ve narkotik suçlarla mücadele konularında bilgi verdiler. Uygulamanın kadınların kullanması için yapılmış bir acil durum butonu olduğunu, kişinin butona bastığı anda 112’ye ihbarda bulunduğunu ve en yakın ekiplerin o adrese yönlendirildiğini belirttiler. Ayrıca, KADES uygulamasının sadece kendi başımıza gelen değil, bulunduğumuz yerde gördüğümüz veya tanık olduğumuz olaylarda da kullanabileceğimiz, kullanımı oldukça basit, android ve ios telefona yüklenebilecek bir uygulama olduğunu da ifade ettiler.

 

Program sonunda Kaymakam Adem ESER ve Jandarma Komutanı Musab MUTLU tarafından programa katkılarından dolayı konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.

 

Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu olarak, kadına yönelik şiddetle mücadele, narkotik suçlarla mücadele ve bağımlılıkla mücadele vb. konularda yapılan tüm çalışmalara destek olduğumuzu belirtmek isteriz.

 

Programda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat