Tonya Meslek Yüksekokulu

"AIDS/HIV Farkındalığı Konferansı" Düzenlendi

Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Tonya Devlet Hastanesi işbirliğinde, 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında "AIDS/HIV Farkındalığı Konferansı" düzenlendi. 

 

Konferansa Tonya Kaymakamı Adem ESER, Yüksekokul Müdürümüz Dr. İlyas ÜN, Tonya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Serpil ATASOY, Tonya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş, Tonya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdulkadir KÖROĞLU, Tonya İlçe Müftüsü Halil İbrahim BAYALAN, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. 

 

Konferans, bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve protokol konuşmalarıyla devam etti. 

 

Protokol konuşmasında Başhekim ATASOY, gençlere yönelik sağlık alanında eğitim vermek amacıyla bu ve buna benzer konferansların yapılması gerektiğine vurgu yaparak konunun önemine değindi. 

 

Yüksekokul Müdürü ÜN;
Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU Hocamızın konferansın icrasında emeği geçen konuşmacıya ve paydaş kurum yöneticilerine selam ve teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasının devamında, gerçekleştirilen konferansın öğrencilerde AIDS konusunda bir farkındalık oluşturması ve bu hastalıkla etkin mücadele edilmesi anlamında önemli olduğuna dikkat çekti. 

 

Tonya Devlet Hastanesi'nde görev yapan ve konferansa konuşmacı olarak katılan Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Mürşit UZUN yaptığı sunumda; AIDS hastalığı ve buna sebep olan HIV virüsü hakkında bilgi verdi ve ardından bu hastalığın bulaşma yolları, hastalıktan korunmak için dikkat edilmesi gereken hususlar, hastalığın dünya üzerinde ve ülkemizdeki yaygınlığı konusuna değindi. 

 

Konferansın sonunda, Kaymakam ESER tarafından teşekkür konuşması yapıldı ve yaptığı güzel sunumu ve verdiği bilgilerden dolayı konuşmacıya "Teşekkür Belgesi" verildi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat