Yüksekokulumuz Öğrencilerine Yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği" Eğitimi Gerçekleştirildi

Yüksekokulumuzun konferans salonunda, birinci sınıf öğrencilerimize yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu bir eğitim gerçekleştirildi. Bu eğitim, öğrencilerimizin iş hayatına hazırlanmalarında önemli bir basamak olan staj sürecinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturma konusunda bilinçlenmelerini amaçlamaktadır. Eğitim, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi ve tecrübeleriyle Sayın Ertan Karahanlı tarafından verildi.

Ertan Karahanlı, konuşmasına iş sağlığı ve güvenliğinin tarihçesi ve önemiyle başladı. İş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için alınması gereken temel tedbirler üzerinde durdu. Ayrıca, iş yerinde karşılaşılabilecek potansiyel riskler ve bu risklere karşı alınabilecek önlemler hakkında detaylı bilgiler sundu. Özellikle kişisel koruyucu donanımların doğru kullanımı, iş yerinde ergonominin önemi ve acil durum prosedürleri konularında öğrencilere bilgiler verdi.

Eğitim boyunca interaktif bir yaklaşım benimseyen Karahanlı, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve çeşitli senaryolar üzerinden pratik bilgiler paylaştı. Ayrıca, öğrencilerin konuya ilgisini artırmak için gerçek hayattan örnek olay incelemeleri yaptı ve iş sağlığı ve güvenliği konusunda güncel yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.