Tonya Meslek Yüksekokulu

YÜKSEKOKULUMUZDAN ORYANTASYON GEZİSİ

Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, 1. Sınıf öğrencilerine yönelik “Üniversite ve Şehir Oryantasyonu” etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas ÜN, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Galip USTA, Öğr. Gör. Barış TÜRKER, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik kapsamında Trabzon Söğütlü’de bulunan Trabzon Üniversitesi merkez kampüsü gezilerek öğrencilere tanıtıldı. Kampüs içerisinde ilk olarak Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde toplanılarak, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas ÜN tarafından oryantasyon program akışı hakkında öğrencilere bilgi verildi. Daha sonra Ahmet Hilmi İmamoğlu Kütüphanesine gidilerek öğrenciler burada bulunan eserler ve bu eserlerden nasıl faydalanacakları konusunda bilgilendirildiler.
Ardından Devlet Konservatuvarı ziyaret edildi ve öğrenciler burada yapılan çalışmalar konusunda bilgilendirildiler ve konservatuvar hocaları tarafından çeşitli enstrümanlar uygulamalı olarak tanıtıldı. Öğrenciler ve akademisyenlerin bir sonraki ziyareti Üniversitemizin Rektörlük binası oldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla ÇİMER ile bir araya gelen öğrenciler taleplerini dile getirdiler ve sahip oldukları imkanlar konusunda teşekkürlerini sundular. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla ÇİMER, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Tonya Meslek Yüksekokulu’nun her zaman yanında olduklarını ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gayret gösterdiklerini ifade etti. Kafile, öğlen arası yemekhanede yemeklerini yedikten sonra Üniversitemizin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı spor tesislerini ziyaret ederek, tesis imkanlarından nasıl faydalanacakları konusunda bilgilendirildiler.
Üniversite oryantasyonunun ardından şehir oryantasyonuna geçildi ve sırasıyla şehrin en gözde yerlerinden Ayasofya Camii, Trabzon Şehitliği ve Kızlar Manastırı ziyaret edildi. Şehitlikte dualar edildi ve anı fotoğrafı çekildi. Daha sonra Boztepe’ye çıkılarak Trabzon manzarası eşliğinde vakit geçirildi ve öğrencilere çay, simit, baklava ikram edildi.
Günün sonuna doğru, yine şehrimizin önemli ziyaret noktalarından biri olan Sera Gölü çevresinde yürüyüş yapıldı. Güzel bir oryantasyon gezisinin ardından personellerimiz ve öğrencilerimiz etkinlikten mutlu bir şekilde ayrıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas ÜN; “Yüksekokulumuzu yeni kazanan 1. Sınıf öğrencilerimize yönelik Üniversite ve Şehir Oryantasyonu etkinliği gerçekleştirdik. Ülkemizin dört bir yanından Üniversite okumak için gelen öğrencilerimize Üniversitemizin ana kampüsünü ve Trabzonumuzun tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtma imkanı yakaladığımız etkinliğimizin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza ve ayrıca Rektörlüğümüzde bizleri misafir ederek, talep ve önerilerimizi dinleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla ÇİMER Hocamıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Menüyü Kapat